Her er de bedste danske gin

bedste dansk gin

I Danmark er vi gode til gin og vi kan prale af at have 40-50 destillerier der samlet fremstiller omkring 100 forskellige danske gin her i vores lille land. Vi er faktisk så gode til gin i Danmark, at vi kan måle os med de største og mest anerkendte ginproducenter omkring i verden. Det kommer blandt andet til udtryk gennem de mange flotte priser som danske gin har vundet på den internationale scene. Vi har i denne artikel i samarbejde med Ginuniverset.dk samlet de bedste danske gin som vi absolut synes du skal smage. God fornøjelse.

Geranium Gin

Geranium gin er svær at komme udenom når man snakker om de bedste danske gin. Selvom den destilleres hos Englands 3. største gin-destilleri, The Langley Destillery, så er det en dansker der står bag udvikling og produktion af Geranium og det anses således for at være en dansk gin. Da dan blev introduceret i 2009 blev den hurtig anerkendt og vandt flere store priser på den internationale scene og har blandt andet vundet prisen som intet mindre end verdens bedste gin. Geranium er en klassisk London Dry gin og er den perfekte gin til en klassisk Gin & Tonic.

Hvis du er fra Danmark og elsker Gin & Tonic, så er Geranium gin absolut ikke til at komme udenom. Det er da også den bedste sælgende danske gin og storhitter også i udlandet, herunder England. Det unikke ved Geranium gin er, at man kombinerer enebær med geranium planten der giver den en anderledes karekteristika. Geranium planten bliver produceret i Hedehusene på Sjælland

København Klassisk Gin

København Klassisk Gin kommer fra Nordic Gin House og er en klassisk London Dry Gin med smagsnoter af enebær, citrus og lakridsrod. Ginen favner essensen af Danmark i både smag og design. Det er en velafbalanceret gin der fremstilles på nogle af de bedste enebær i verden og indholdet af enebær er et af de højeste pr. flaske. Udseendet på flasken er et karakteristisk dansk og minimalistisk design, som er en nyfortolkning af en gammel dansk apotekerflaske.

København Klassisk Gin har vundet store internationale priser, herunder bedste London Dry Gin udenfor England og priser fra Global Gin Guide Award og World Spirits Awards. Det er en af de bedste danske gin i premium-segmentet og den perfekte partner til en klassisk Gin & Tonic. Servér på masser af is med en god neutral tonic og citron eller appelsinskal på toppen.

Anholt Gin

Anholt gin er en prisvindende dansk gin der bliver produceret med lokale enebær fra den danske Ø Anholt midt i kattegat. Hvert år i efterårsferien bliver der kaldt til plukkeuge på Anholt og alle de modne enebær bliver plukket så de er klar til det kommende års produktion af Anholt gin. Udover enebær indeholder Anholt gin koriander, kvanrod og citronskal. Denne gin kan nydes rent, eller blandes op med en tonicvand af god kvalitet.

Der bruges det reneste vand fra Anholts undergrund med et lavt indhold af kalk og salt til at producere denne gin. Det rene vand giver Anholt gin en helt særlig og unik karakter. Lokale enebær og vand fragtens til Fjerritslev i Nordjylland hvor det hos Nordisk Brænderi bliver brugt til at fremstille Anholt gin. Nordisk brænderi er det perfekte destilleri til at fremstille Anholt gin. De har vundet en utal af internationale priser og opnået stor anerkendelse i udlandet.

Trolden Copperpot Gin

Denne gin fra Trolden Distellery er inbegrebet af godt gedigent dansk håndværk. Den laves på kopperkedler, heraf navnet Copperpot Gin. Inde i kopperkedlen er der en trådkurv fyldt med enebær, appelsinskal, angelikarod, koriander, limeskaller og andre lækre smagsforstærkere. Det resulterer i en nøje afstemt gin med fine nuancer i duft og smag. Trolden Copperpot Gin bliver produceret i små og håndlavede serier.

Trolden Copperpot Gin skiller sig ud fra andre danske gins og er et must til dit barskab hvis du vil kunne tilbyde dine gæster på en unik gin-oplevelse. Denne gin har en flot klar farve og er blød i smagen og kan derfor sagtens nydes rent med isterninger, men den går naturligvis også fremragende til en lækker Gin & Tonic.

Elg No. 1

Elg No. 1 er en krystalklar allround gin der har vundet et utal af priser. Den består af tre botanicals som er enebær, korianderfrø og gulerødder, med en dominans i smagen af førstnævnte. De tre botanicals er destilleret på forskellig vis for at åbne den bedste duft og smag.

Elg No. 1 er somsagt en allround gin der både kan drikkes rent, bruges til gin-cocktails og blandes med de fleste tonic vand til en klassisk Gin & Tonic. Elg Gin bliver fremstillet på destilleriet Stone Gange på Stengården i Fredensborg.

Herbie Original Gin

Herbie Original Gin er hånddestilleret i Nordjylland med hele 10 udvalgte botanicals, herunder enebær, fennikelfrø, rosmarin, lakridsrod, appelsinskal og friske æbler. Det er ikke en gin som alle andre og den skiller sig ud gennem sin duft af varme krydderier som lakrids og kanel. Smagsnoter af blomster og hvid peber og en lang og sød eftersmag.

Herbie Original Gin har som de fleste andre på denne liste vundet nogle flotte priser, herunder dobbelt guld i “FiftyBestGin”. Der er tale om en særdeles god dansk gin med botanicals af høj kvalitet og vand der destilleres til en meget ren gin. Prisen er tilmed ganske fornuftigt. Herbie Original Gin skal prøves.

Ginscape London Dry Gin

Ginscape London Dry Gin er en blød og velafbalanceret dansk gin. Den er fyldt med lækre botanicals og har sine friske noter af citrus fra dansk havtorn. I 2018 modtog Ginscape London Dry Gin en guldmedalje ved ”World Gin Awards” og blev dermed kåret til en af de bedste gin i verden. En frisk og anderledes gin som er perfekt til en klassisk Gin & Tonic.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *