Husker du din anciennitet, når du skifter job?
Dette indhold er sponsoreret
Hvis du lige har landet drømmejobbet, og derfor står over for et jobskifte, skal du huske at angive din anciennitet korrekt. Hvis du ikke angiver ancienniteten rigtigt, kan det koste dig ret mange penge. Problemet for mange er, at de skal hjem og finde gamle kontrakter og lønsedler, der kan dokumentere deres anciennitet. Men sådan behøves det ikke være. Derfor er der blevet udarbejdet en guide til dig, så du nemt og hurtigt kan dokumentere din anciennitet.
Har du også brug for en god fagforening?
Det er ikke kun dokumentation af anciennitet, som en god fagforening er dygtig til at hjælpe med. En god fagforening vil også gerne hjælpe dig med at skabe et meningsfyldt arbejdsliv. Med andre ord, vil en fagforening gerne hjælpe dig til en god og harmonisk work/life-balance.
Nogle fagforeninger har over 100 års erfaring
I Danmark findes der flere fagforeninger. Derfor kan du også sagtens tillade dig at være kræsen, når du skal udvælge én. Nogle fagforeninger har endda over 100 års erfaring i at hjælpe og støtte sine medlemmer. Det kan give dig en stor tryghed, hvis du selv oplever vanskeligheder i din karriere.
En god fagforening kan hjælpe dig med alt inden for dit arbejdsliv
Når du bliver medlem af en god fagforening, får du adgang til alle de dygtige og erfarne medarbejdere. De hjælper dig hellere end gerne med blandt andet karrieresparring, arbejdsmiljø og juridisk rådgivning.
Det betyder, at medarbejderne står klar til at vejlede, eller blot sparre med dig, hvis du eksempelvis gerne vil have et nyt job. Eller, hvis du oplever problemer med arbejdsmiljøet, din arbejdsgiver eller noget helt tredje. Ligegyldigt hvilken problemstilling, du præsenterer for medarbejderne hos din fagforening, er de på din side.
Undersøg altid fagforeningens målsætning
Når du gerne vil være medlem af en fagforening, er det altid en god idé at kigge på deres målsætning. Deres målsætning skal nemlig harmonere med dit personlige værdisæt. Derfor er det en god idé, hvis fagforeningen tror på sammenholdet. Det er jo trods alt kernen af en fagforening.
Derudover er det også en god idé, hvis de tror på at inddrage deres medlemmers viden. Det giver nemlig dig mulighed for vidensdeling med folk fra andre virksomheder og brancher. Det er også et godt tegn, hvis fagforeningen ønsker, at deres medlemmer bruger fagforeningen aktivt. Det betyder nemlig, at fagforeningen meget gerne ser, at du kontakter dem, når du har brug for hjælp, sparring eller rådgivning.